Křupavá kachna po čínsku

  • kachní prsa s kůží
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička glutasolu
  • 2 lžíce rýžového vína
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 ks badyánu
  • 1 celá skořice
  • 1 bobkový list
  • celý pepř

Prsa dáme vařit do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla potopená. Přidáme sůl, glutasol, víno a sójovou omáčku. Vaříme asi 60 minut. Pak přidáme badyán, celou skořici, bobkový list a pepř.
Uvařená prsa vyndáme a potřeme těstíčkem:
Připravíme si těstíčko z hladké mouky a ledové vody nebo sodovky ((viz. TEMPURA u receptu Křehké kuře se sladkokyselou omáčkou , jenže bez vejce) a štětečkem potíráme kachnu na masité části (ne kůži).
Do rozpáleného oleje dáme kachnu (nejdříve těstíčkem nahoře), pak obrátíme a trošku sítem přitlačíme – smažíme asi 5 minut.

Necháme na ubrousku okapat a pak ostrým nožem nakrájíme na plátky